Pompoensoep met PUUR brood
(4 personen vegetarisch, 45 min. bereidingstijd)
Benodigdheden:
1 oranje pompoen
3 eetlepels olijfolie
2 rode paprika's in blokjes
1 bosje bosuitjes
1 teentje knoflook, 1 rode peper Fijngehakte peterselie
1 liter groentebouillon
8 sneetjes PUUR
Bereiding:
Maak de oranje pompoen goed schoon. Je hoeft hem niet te schillen. Halveer de pompoen en schep de zaden eruit met een lepel. Snij de pompoen in stukjes. Verhit op een laag vuur de olie in een soeppan en voeg pompoen, paprika, bosui, knoflook, en de rode peper toe. Smoor zachtjes 5 à 10 minuten. Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg als laatste de fijngehakte peterselie toe. Serveer de soep met PUUR brood!
Voedingswaarde per 100 g | ||
Energie | 256 kJ | 61 kcal |
Vetten | 2,4 g | |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,5 g | |
Koolhydraten | 7,0 g | |
waarvan suikers | 1,9 g | |
Vezels | 1,4 g | |
Eiwitten | 2,4 g | |
Zout | 0,5 g |
Klik hier indien je het recept in pdf wil opslaan.